Fetás fűszeres krumpli
2012.07.02. 18:58
- Mai étel. Egyszerű, és finom. Amit itthon találtam típusú kaja:) De miután a család lemeózta, feljegyzem a receptet, tudjam máskor is reprodukálni. A sót nem kihagyom mindenből, hanem nem használok. A sajtos receptekbe pedig eleve tilos, mert a sajtok sósak, a plusz só elvenné az ízeket.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 250gramm feta (vagy krémfehérsajt)
- 2 deci tej
- 2 púpos evőkanál liszt
- oregano
- borsikafű
- kapor
- 1.5 kg krumpli
A 2 tojást a felvágott fetával habosra felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd evvel is jól áthabosítjuk. Bele a lisztet, és a fűszereket. Kaprot, borsikafüvet bátran (két két kávéskanál mehet) oreganot kevesebbet (egy kávéskanál). Az egészet homogénre elkeverjük. Egy könnyen önthető szép fehér mártást kapunk. A krumplit (én a sárga verziót használom a legtöbb ilyen tepsis dologhoz, de bármelyik jó, a sima az kicsit hosszabb ideig sül) megpucoljuk, fél centi vastag karikákra vágjuk. Egymásra csúsztatva befedjük a kivajazott tál alját. Kb a fele mártást ráöntjük. Majd még egy réteg krumpli ugyanígy, a maradék mártás pedig erre,. hogy szépen mindenhova jusson. Az egészet lefedjük fóliával, majd hideg sütőbe tesszük. 180-200 fokon 1 óra 20 percet sütjük. Majd levesszük a fóliát, és enélkül még sütjük 15 percet. Akkor kész, ha az oldala kicsit megbarnul (a tetejének nem kell).
- Friss paradicsommal tálaljuk. Hát ez a mai "alkotásom". Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.