Fetás fűszeres krumpli

2012.07.02. 18:58

  • fetáskicsi copy.jpg
  • Mai étel. Egyszerű, és finom. Amit itthon találtam típusú kaja:) De miután a család lemeózta, feljegyzem a receptet, tudjam máskor is reprodukálni. A sót nem kihagyom mindenből, hanem nem használok. A sajtos receptekbe pedig eleve tilos, mert a sajtok sósak, a plusz só elvenné az ízeket.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 250gramm feta (vagy krémfehérsajt)
  • 2 deci tej
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • oregano
  • borsikafű
  • kapor
  • 1.5 kg krumpli

A 2 tojást a felvágott fetával habosra felverjük, hozzáöntjük a tejet, majd evvel is jól áthabosítjuk. Bele a lisztet, és a fűszereket. Kaprot, borsikafüvet bátran (két két kávéskanál mehet) oreganot kevesebbet (egy kávéskanál). Az egészet homogénre elkeverjük. Egy könnyen önthető  szép fehér  mártást kapunk. A krumplit (én a sárga verziót használom a legtöbb ilyen tepsis dologhoz, de bármelyik jó, a sima az kicsit hosszabb ideig sül) megpucoljuk, fél centi vastag karikákra vágjuk. Egymásra csúsztatva befedjük a kivajazott tál alját. Kb a fele mártást ráöntjük. Majd még egy réteg krumpli ugyanígy, a maradék mártás pedig erre,. hogy szépen mindenhova jusson. Az egészet lefedjük fóliával, majd hideg sütőbe tesszük. 180-200 fokon 1 óra 20 percet sütjük. Majd levesszük a fóliát, és enélkül még sütjük 15 percet. Akkor kész, ha az oldala kicsit megbarnul (a tetejének nem kell).

  • fetáskicsiadag copy.jpg
  • Friss paradicsommal tálaljuk. Hát ez a mai  "alkotásom". Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kivulrolnezve.blog.hu/api/trackback/id/tr934624511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása