Bazsalikomos tepsis

2012.07.07. 09:25

bazsalikomostepsis1.jpg

Hozzávalók:

  • 3/4 kg krumpli
  • 200 gr pannónia sajt
  • 350-450 gr tejföl
  • 1/2 kg darált hús
  • egy fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 kanál olaj

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázva egymásra csúsztatott karikákkal lefedjük vele egy kivajazott edény alját.

A hagymát olajon megüvegezzük, rátesszük a húst (én darált pulykából csináltam), a bazsalikomot (egy nagy evőkanállal) borsot (egy kávéskanállal( és a fokhagymaport (csapott evőkanállal) (vagy apróra vágott kb 2 normál gerezd fokhagymát), az egészet átpároljuk. közben nagylyukún lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tejföllel. Ha kész a hús, azt is belekeverjük a sajtba és a tejfölbe. Ezt a masszát öntjük a tepsibe a krumplira.

45 perc alatt, 180-200 fokon átsütjük az egészet fedő, és takarás nélkül.

bazsalikomteps2.jpg

Egyszerű, de a családnak nagyon ízlett. És nem csak egyszer lehet megenni:D:D Egy másik mód a darált húsra, mert van élet a bolognain, és a fasírton túl is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kivulrolnezve.blog.hu/api/trackback/id/tr754634224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása