Bazsalikomos tepsis
2012.07.07. 09:25
Hozzávalók:
- 3/4 kg krumpli
- 200 gr pannónia sajt
- 350-450 gr tejföl
- 1/2 kg darált hús
- egy fej vöröshagyma
- bazsalikom
- bors
- fokhagyma
- 1 kanál olaj
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázva egymásra csúsztatott karikákkal lefedjük vele egy kivajazott edény alját.
A hagymát olajon megüvegezzük, rátesszük a húst (én darált pulykából csináltam), a bazsalikomot (egy nagy evőkanállal) borsot (egy kávéskanállal( és a fokhagymaport (csapott evőkanállal) (vagy apróra vágott kb 2 normál gerezd fokhagymát), az egészet átpároljuk. közben nagylyukún lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a tejföllel. Ha kész a hús, azt is belekeverjük a sajtba és a tejfölbe. Ezt a masszát öntjük a tepsibe a krumplira.
45 perc alatt, 180-200 fokon átsütjük az egészet fedő, és takarás nélkül.
Egyszerű, de a családnak nagyon ízlett. És nem csak egyszer lehet megenni:D:D Egy másik mód a darált húsra, mert van élet a bolognain, és a fasírton túl is :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.